Articles

At tage på en udflugtstur vil være en oplevelse du aldrig vil fortryde. Der er mange muligheder for at opleve noget helt i særklasse i Ilulissat og omegn - her er et par eksempler.

udflugt1

En slædetur op over bjergene og ind til indlandsisen eller på besøg i en af bygderne - er en oplevelse af de helt store.

Ture fra 4 timer til 4 dage kan arangeres i vinterhalvåret af en dygtig og trænet slædekusk og hans 12 slædehunde. En person på hver slæde. 

 

udflugt2En sejltur på Isfjorden er utroligt betagende. Man oplever på nærmeste hold de kæmpemæssige isbjerge, og man føler sig virkelig lille når man sejler forbi.


Turene går bl.a. ud til Oqaatsut/Rodebay - den gamle hvalfanger by - nord for byen - eller ud til bygden Ilimanaq - syd for byen - begge ca. 2 timers sejllads fra Ilulissat. Afhængig af årstiden kan man være heldig at se hvaler på turen.

Isfjorden blev i 2004 optaget på UNESCOs verdensarvsliste, der omfatter en række verdensberømte lokaliteter. Isfjorden er optaget på grund af sine enestående glaciologiske forhold og sin smukke natur.

 

Ved mundingen af isfjorden ligger en af Grønlands vigtigste arkæologiske lokaliteter, kendt som Sermermiut, hvor de første mennesker bosatte sig allerede for 4400 år siden.

Læs mere på UNESCOs hjemmeside: http://whc.unesco.org/en/list/1149


udflugt helikopterLejlighedsvis arrangeres der helikopterflyvning - 9 personers -til bunden af Isfjorden - hvor man sættes af og nyder den fantastiske udsigt til indlandsisen.

 

På tilbagevejen flyves der zig-zag mellem de store isbjerge som fylder  fjorden.
udflugt byvandring

 

(c) Hotel Hvide Falk 2013.