SÅDAN KOMMER DU TIL GRØNLAND

 

Hvis du ønsker at besøge Grønland på egen hånd har du her de nødvendige basisinformationer:

Fra Danmark er der 5 - 10 ugentlige forbindelser afhængigt af årstiden fra København til Kangerlussuaq og Narsarsuaq med Air Greenland.

Fra Island er der tre ugentlige forbindelser fra Keflavik til Kulusuk på Grønlands østkyst, og derfra er der forbindelser til Nuuk og Kangerlussuaq. Ruten mellem Island og Grønland beflyves af Air Iceland. I sommeren 2005 er der desuden forbindelse med Airiceland fra Island til Narsarsuaq.

Rejsende fra USA og Canada er nødt til at flyve via Reykjavik/Keflavik i Island eller via København.

Fra sommeren 2005 har rejsebureauet The Great Canadian Travel Company indsat charterfly to gange ugentligt mellem Iqaluit i Canada og Aasiaat med forbindelse til og fra Ottawa og Montreal.

Der er ingen forbindelse med passagerskib til og fra Grønland, men der er mulighed for at tage med et krydstogtskib fra Europa eller Nordamerika.

Efter ankomsten i Grønland kan du flyve indenrigs med Air Greenland til din endelige destination. Om sommeren kan du også sejle med Arctic Umiaq Lines passagerskibe fra Narsarsuaq til byerne langs vestkysten. Men du kan ikke køre bil eller tage toget mellem byerne, da der i Grønland ikke er veje eller jernbaner mellem byerne.

Venligst reserver billetter i god tid - faktisk så hurtigt som muligt - da fly og skibe ofte er fyldte, især om sommeren.

På trods af klimaet og den utæmmede natur er det sikkert at rejse i Grønland. Både fly og skibe bliver konstant vedligeholdt, og sikkerhedsregulativerne i Grønland hører blandt verdens skrappeste.
For mere information om rejser fra Danmark check: www.airgreenland.dk

 

Brug også Google til at finde relevant information om hvordan du kommer til Grønland

(c) Hotel Hvide Falk 2013.